Mozzarellafylld lövbiff med Medelhavsgrönsaker

Mozzarellafylld lövbiff med Medelhavsgrönsaker

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Recept på mozzarellafylld lövbiff med medelhavsgrönsaker och kryddsmör.
Fler recept på:
Potatis, Vitlök, Basilika, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lövbiff
    2. 2 st mozzarellabollar
    3. 1/2 kruka basilika
    4. salt, svartpeppar
    5. smör att steka i
    6. rosmarin till garnering
  1. Medelhavsgrönsaker

    1. 1 kg potatis, fast sort
    2. 1 st liten squash
    3. 1 st röd paprika
    4. 1 st orange paprika
    5. 1 st röd lök
    6. 3 msk olivolja
    7. salt, svartpeppar
    8. 3 msk grovt hackade örter
  2. Kryddsmör

    1. 200 g smör
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1-2 tsk finrivet citronskal
    4. 2-3 msk hackade örter

Gör så här

    1. 1.

      Kryddsmör: Mixa smör, vitlök, citronskal och örter. Forma en rulle och svep in i plastfolie. Förvara kallt till serveringen.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    3. 3.

      Tvätta och klyfta potatisen. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta, peppra och blanda om. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.

    4. 4.

      Dela squash och paprikor i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Blanda grönsakerna med potatisen på plåten. Ändra ugnsvärmen till grill och rosta vidare ca 15 minuter.

    5. 5.

      Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Skiva mozzarellan och fördela på köttet. Lägg på basilikablad och vik ihop från båda hållen. Salta och peppra.

    6. 6.

      Hetta upp smör och stek köttet ca 3 minuter på varje sida. Lägg köttet på den rostade potatisen och grönsakerna. Garnera med rosmarin. Servera med kryddsmör.

Fler recept på:
Potatis, Vitlök, Basilika, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?