Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

Av: / Foto: Anders Norrsell
4 pers
Helstekt falukorv med både mozzarella och pesto. Gott och lättlagat.
Fler recept på:
Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g falukorv
    2. 250 g mozzarella
    3. 1/2 burk grön pesto
  1. Rotfrukter:

    1. 6 potatisar
    2. 2 sötpotatisar
    3. 4 morötter
    4. 4 msk olivolja
    5. 2 msk skånsk senap
    6. 1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Dra skinnet av korven och skär i skivor, nästan hela vägen ner men inte helt igenom. Bred pesto mellan korvskivorna och lite ovanpå.

    2. 2.

      Skiva mozzarellaosten och placera skivorna mellan korvskivorna.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    4. 4.

      Tvätta potatisarna, halvera eller klyfta dem. Skala och dela sötpotatisarna i mindre bitar. Skala och skär morötterna i bitar.

    5. 5.

      Blanda samman olja, senap och persilja i en bunke.

    6. 6.

      Blanda samman rotfrukterna och placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Häll över senapsoljan och rör om noga.

    7. 7.

      Rosta rotfrukterna i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och placera den halva falukorvsringen vid sidan på plåten. Ugnsstek vidare ca 20 minuter.

    8. 8.

      Klipp lite kryddgrönt över vid serveringen.

Fler recept på:
Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?