Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
2 personer
Smarrig kycklingrätt med mozzarella och tomater.
Fler recept på:
Chili, Tomater, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kycklingfiléer à 150 g
    2. salt och peppar
    3. 1 msk torkad dragon
    4. 1 burk körsbärstomater, ca 400 g
    5. 1 tsk chiliflakes
    6. 1 tsk torkad basilika
    7. 1 st 1 mozzarellaboll, ca 150 g
    8. 8 st soltorkade tomater i olja
  1. Servering

    1. svarta oliver
    2. ev kokt pasta

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 °C. Bryn och stek kycklingfiléerna nästan helt färdiga i en panna med olja, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och torkad dragon.

    2. 2.

      Blanda körsbärstomaterna med chiliflakes och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en liten ugnsfast form.

    3. 3.

      Skär mozzarellan i skivor. Skär 4 snitt i varje kycklingfilé. Fördela mozzarella och soltorkade tomater i skårorna. Lägg filéerna ovanpå tomaterna i formen. Ställ in i ugnen och gratinera i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

    4. 4.

      Servera kycklingen med oliver och gärna kokt pasta i någon form.

Fler recept på:
Chili, Tomater, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?