Mousse med kolasmak

Mousse med kolasmak

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
6 portioner
Mousse i glas blir festligt! En överraskning väntar i mitten – en segsmarrig kola!
Fler recept på:
Bröllop, Advent, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt
Annons

Ingredienser

  1. Mousse

    1. 2 1/2 st gelatinblad
    2. 2 st äggulor
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 1 msk strösocker
    5. 2 dl vispgrädde
    6. 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397g
  2. Garnering

    1. 6 st dumlekolor
    2. 50–60 g hackad vit choklad
    3. valfri strössel

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Vispa äggulor, vaniljsocker och socker pösigt. Var för sig i separata skålar vispas grädde och kondenserad mjölk (blir inte så tjock men lite fluffigare).

    2. 2.

      Ta upp gelatinbladen, smält dem i lite kondenserad mjölk i en kastrull, tillsätt resterande kondenserad mjölk. Rör ner det i äggsmeten. Vänd ner grädden i stora tag.

    3. 3.

      Häll upp i glas, stick ner en kola i varje glas och ställ i kyl för att stelna, minst ca 1 timme.

    4. 4.

      Smält vit choklad, häll i en spritspåse och spritsa blommor, strö på strössel. Ställ in i kyl för att stelna. Garnera strax innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?