Mousse i chokladstrutar

Mousse i chokladstrutar

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
6 strutar
Dessert 1
Annons

Ingredienser

  1. Strut:

    1. 200 g mörk choklad
  2. Mousse:

    1. 150 g ljus choklad
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 3 rumstempererade äggulor
  3. Till servering:

    1. ca 1 1/2 dl vispgrädde
    2. 2–3 dl hallon
    3. mynta
    4. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält hackad mörk choklad i en skål över sjudande vattenbad. Låt svalna något. Klipp ut tre kvadrater av bakplåtspapper, ca 25x25 cm stora, dela till trekanter. Forma till strutar från den breda sidan. Sätt ihop med häftklammer. Vill man ha mindre strutar, klipp till kvadrater ca 12x12 cm.

    2. 2.

      Häll den smälta chokladen i strutarna och snurra så sidorna täcks med choklad. Sätt dem i glas för att stelna. Om det samlas choklad i botten snurra ytterl en gång.

    3. 3.

      Hacka och smält den ljusa chokladen över vattenbad. Låt svalna något. Vispa den inte alltför kalla grädden, tjock men inte grynig.

    4. 4.

      Rör ner lätt vispade äggulor i chokladen. Rör i hälften av grädden i chokladmassan. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.

    5. 5.

      Fyll strutarna med chokladmoussen och ställ in i kyl för att stelna i ca 4 tim men gärna över natten.

    6. 6.

      Riv av bakplåtspapperet försiktigt när allt stelnat. Lägg på tallrik och garnera med spritsad grädde, hallon och mynta. Sikta över florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?