Mousse á la magi

Mousse á la magi

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
40 min
8 portioner
Trolleri med två sorters mousse i glas.
Fler recept på:
Efterrätt, Baka
Annons

Ingredienser

  1. Mörk chokladmousse

    1. 150 g mörk choklad av god kvalitet
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 2 st äggulor
  2. Vit chokladmousse

    1. 175 g vit choklad
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 2 st äggulor

Gör så här

    1. 1.

      Hacka den mörka chokladen, sjud upp hälften av grädden. Vispa resterande grädde fluffig i en separat skål. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket tills allt har smält. Låt svalna något och rör ner äggulorna.

    2. 2.

      När chokladmassan är rumstempererad, rör ner gräddvispet med stora tag.

    3. 3.

      Sätt glasen i en vid (bak-)form fylld med socker. Sätt dem på snedden. Fördela moussen i bottnen på glasen så att halva glaset är fyllt på snedden. Låt stelna i kyl ca 1 timme.

    4. 4.

      Gör lika med den vita chokladmoussen. Sätt glasen på andra hållet och fyll på samma vis men på andra hållet. Låt stelna i kyl, 1–2 timmar.

Fler recept på:
Efterrätt, Baka
Är innehållet i detta recept olämpligt?