Moussaka

Moussaka

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
60 min
4 port
Härlig och krämig moussaka!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Aubergine
Annons

Ingredienser

    1. 1 st aubergine (350 g)
    2. salt
    3. olja
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1/2 st hackad gul lök
    6. 3 dl krossade tomater
    7. 1/2 dl vatten
    8. 1/2 st tärning grönsaksbuljong
    9. 1/2 tsk oregano
    10. 1/2 tsk timjan
    11. 1 msk vetemjöl
    12. 2 dl mjölk
    13. 2 dl ost 17%
    14. 1 st äggula
    15. peppar
  1. Servering

    1. 8 st svarta oliver
    2. grönsallad

Gör så här

    1. 1.

      Skär 1 aubergine (350 g) i cm-tjocka skivor, strö över lite salt och låt stå 10 min. Torka av saltet och vätskan som bildats.

    2. 2.

      Stek skivorna på båda sidor, stek i två omgångar med 1 msk olja per gång.

    3. 3.

      Fräs 1 finriven vitlökslyfta och ½ hackad gul lök mjuk i 1 tsk olja i en kastrull.

    4. 4.

      Tillsätt 3 dl krossade tomater, ½ dl vatten, ½ tärning grönsaksbuljong, ½ tsk oregano och ½ tsk timjan.

    5. 5.

      Vispa ut 1 msk vetemjöl med ½ dl mjölk i en annan kastrull. Tillsätt 1½ dl mjölk och koka upp, låt sjuda 3 min.

    6. 6.

      Ta från värmen och rör ner 1 dl riven ost 17% och 1 äggula. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Fördela aubergine och tomatsås i en ugnsform i två lager och häll över såsen.

    8. 8.

      Strö över 1 dl riven ost. Grädda i 225° ca 20 min. Servera med 8 svarta oliver och grönsallad.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Aubergine
Är innehållet i detta recept olämpligt?