Moules marinieres

Moules marinieres

Av:
4 port
Kolla att musslorna är färska o lever genom att knacka på de som är öppna. De ska sluta sig. Alla öppna musslor som inte sluter sig kastar du bort.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 st nät blåmusslor
    2. 2 msk smör
    3. 2 st schalottenlökar
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 3 dl grädde
    6. 2 dl vitt vin
    7. 2 msk skaldjursfond
    8. lite Cayennepeppar
    9. 1 dl gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Skölj o skrubba musslorna ordentligt. Finhacka schalottenlök o vitlök. Fräs lök o vitlök i en stor gryta tills de mjuknar, utan att ta färg.

    2. 2.

      Tillsätt grädde, vin, fond o cayennepeppar. Låt koka ihop o smaka av med salt o svartpeppar.

    3. 3.

      Lägg ner blåmusslorna försiktigt i grytan o lägg på locket. Låt koka under lock i ca 5-10 min så att musslorna öppnar sig. Rör om ibland i grytan försiktigt.

    4. 4.

      Strö över hackad gräslök o servera i djupa skålar tillsammans med ett gott bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?