Moules marinières

Moules marinières

Av:
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 nät blåmusslor
    2. 1 gul lök
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1 röd chili
    5. kokosolja eller smör (stekning)
    6. 2,5 dl kokosgrädde
    7. 0,5 dl äppelcidervinäger
    8. 1 lime (saft och skal)
    9. 1 msk fisksås
    10. 1 tsk salt
    11. 1 msk currypasta (kan uteslutas)
    12. 1 kruka koriander

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och chili.

    2. 2.

      Fräs hastigt i kokosolja (ghee eller smör) tillsammans med pressad vitlök.

    3. 3.

      Tillsätt kokosgrädde, vinäger, lime, fisksås, salt (och currypassta). Låt sjuda upp.

    4. 4.

      Skölj av musslorna och släng de som inte stänger sig när du knacka på dem.

    5. 5.

      Vänd ner musslor och låt sjuda 5 min.

    6. 6.

      Grovhacka koriandern och strö över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?