Morötter, smörkokta

Morötter, smörkokta

Av: / Foto: (c) jthansson
15 min
2 pers
En vrålenkel men galet god förrätt, som dessutom tillför lite mättnad och nyttigheter till en sommarmiddag mitt i veckan. Massor av inspiration av Myllymäki! Att våga göra det enkelt!
Annons

Ingredienser

    1. 6 st morötter i knippe, gärna nyskördade
    2. 50 g smör
    3. salt
    4. färska kryddor - salvia, timjan, eller vad din trädgård bjuder på

Gör så här

    1. 1.

      Skrubba morötterna och lägg den i kastrull. Täck precis med vatten och i med smör och lite salt. Låt koka tills de blir lite mjuka men fortfarande är "al dente".

    2. 2.

      Lägg upp, krydda och strö lite flingsalt över. På bilden blev det svartvinbärssalvia med blommor som fanns på min balkong.

Är innehållet i detta recept olämpligt?