Morotsvåfflor med kräftstjärtar och turkisk yoghurt

Morotsvåfflor med kräftstjärtar och turkisk yoghurt

Av:
4
Detta inlägg är till alla er som har ett våffeljärn ni använder alldeles för sällan.
Annons

Ingredienser

 1. Vad du behöver är morötter, en gul lök, lite ost (och chili flakes om du vill, jag har ju det i allt då). + ingredienser till våfflor dvs: mjölk, mjöl, ägg och bakpulver.

Gör så här

  1. 1.

   Blanda ihop våffelsmeten i en bunke. Riv fyra morötter, hacka en gul lök och riv en dl ost (jag hade färdig tacosost i kylen, går ju också bra, ta bara en ost du har hemma). Ner med alltsammans i bunken. Salta, chili flakesa. Rör om. Grädda sedan våfflorna precis som vanligt i ditt järn. Glöm inte att smörja järnet med en klick smör inför varje våffla.

  2. 2.

   Servera med en rejäl klick matyoghurt och kräftstjärtar. Rödlök och klippt gräslök hade nog varit nice också men det hade jag inte hemma. Tänker förövrigt att ett gäng olika saker passar ihop med dessa våfflor. Kantarellröror, knaprigt bacon och lingon, ricotta med stekta grönsaker, räkor, mer röror och så vidare. Ät upp! Blev som en morots-rösti-våffla kan man säga. Mycket bra alltså. Plus kul med röda våfflor.

  3. 3.

   Våfflor: Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten

Är innehållet i detta recept olämpligt?