Morotstårta

Morotstårta

70 min
4 Portioner
En smarrig klassiker!
Fler recept på:
Bakelser, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 3 st Ägg
    2. 2.25 dl Socker
    3. 3 dl Vetemjöl
    4. 0.5 tsk Salt
    5. 0.5 tsk Bakpulver
    6. 0.5 tsk bikarbonat
    7. 0.5 tsk kardemumma
    8. 2 dl matolja
    9. 3 st morötter - grovt rivna
  1. Glasyr

    1. 150 g mjukost till exempel Valio eller färskost
    2. 50 g Smör
    3. 5 dl Florsocker
    4. 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ihop mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat samt blanda ner nystött kardemumma. Blanda ner detta i äggsmeten. Tillsätt matoljan i en fin stråle. Vänd till sist ner de grovt rivna morötterna.

    2. 2.

      Smörj och bröa en form, cirka 25 cm i diameter. Fyll smeten i formen och grädda i cirka 45 minuter; känn med en sticka om kakan är färdig. Ta ut och låt svalna.

    3. 3.

      Glasyr: Vispa mjukost/färskost och smör slätt. Blanda ihop florsocker och vaniljsocker och vispa ner detta, lite i taget, till en pösig glasyr. Bred ut glasyren över kakan.

Fler recept på:
Bakelser, Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?