Morotssoppa med pasta och grönt

Morotssoppa med pasta och grönt

Av:
30 min
4
5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 4 grovrivna morötter 1 tunt skivad röd paprika 1 tunt skivad grön chili 2 msk vetemjöl 4 dl standardmjölk 2 dl vatten 150 g pasta t ex gnocchi
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.

    2. 2.

      Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.

    3. 3.

      Servera med t ex kalkonbacon eller fetaost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?