Morotssoppa med ingefära och chili

Morotssoppa med ingefära och chili

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 8 Morötter (alt sötpotatis), skalade och skurna i grova bitar
    2. 1 Klyfta vitlök, skalad och skivad
    3. 1 Gul lök, skalad och grovt hackad
    4. 0,25-0,5 Röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
    5. 7 dl Kycklingbuljong
    6. 2 dl Kokosgrädde
    7. Ingefära, finriven (ca en tumstor bit)
    8. 0.5 Citron, saften
    9. Rapsolja
    10. Salt
    11. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.

    2. 2.

      Lägg i morötterna, häll i kycklingbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.

    3. 3.

      Häll i kokosgrädden, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.

    4. 4.

      Mixa allt till en slät soppa.

    5. 5.

      Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?