Morotssoppa med ingefära och apelsin

Morotssoppa med ingefära och apelsin

Av: / Foto: Annelie Andersson
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök, finhackad
    2. 2 msg raps- eller solrosolja
    3. 2 st potatisar, skalade och tärnade
    4. 500 g morötter, skalade och skivade
    5. 1 l grönsaks- eller hönsbuljong
    6. 2 msk färskriven ingefära
    7. 1 dl färskpressad apelsin
    8. rivet skal från ½ apelsin
    9. salt
    10. peppar
    11. Crème fraiche till servering

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull i några minuter. Lägg ner morötter och potatis i kastrullen och fräs alltihopa i ytterligare några minuter. Tillsätt sedan buljongen och ingefäran och sjud soppan i cirka 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

    2. 2.

      Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i pressad apelsinsaft samt skal. Värm soppan och späd med ytterligare lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche.

Är innehållet i detta recept olämpligt?