Morotsscones

Morotsscones

Av:
40 min
5 portioner
En lite matigare variant på de klassiska bröden. Scones med morot, havregryn och havremjöl blir fiberrika, grova och riktigt saftiga och passar bra som tillbehör till en soppa. Har du inte havremjöl kan du mixa havregryn till ett grovt mjöl.
Annons

Ingredienser

    1. 100 gram Finax Mjölmix
    2. 100 gram Havremjöl
    3. 1,5 dl Havregryn
    4. 2,5 tsk Bakpulver
    5. 2 krm Salt
    6. 80 gram Morot, skalad
    7. 1,5 dl Mjölk
    8. 50 gram Smör

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp smöret och låt det mjukna.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finriv den skalade moroten.

    3. 3.

      Tillsätt morot, smör och mjölk till mjölblandningen och rör ihop till en deg.

    4. 4.

      Låt degen vila i cirka 15 minuter och sätt ugnen på 225 grader.

    5. 5.

      Vänd upp degen på en plåt med bakplåtspapper och forma till ett stort, runt, 1,5 cm tjockt bröd, alternativt fem små bröd.

    6. 6.

      Grädda sconesen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Känn med en sticka som inte ska bli kladdig om bröden är färdiga.

    7. 7.

      Servera som de är med till exempel smör, färskost, ost och marmelad, eller som tillbehör till en soppa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?