Morotsrutor med glasyr och jordgubbar

Morotsrutor med glasyr och jordgubbar

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
25 rutor
Goda att servera som en liten minibakelse med en klick vispad grädde eller lite vispad crème fraiche smaksatt med lite vaniljsocker.
Fler recept på:
Begravning, Bröllop, Barnkalas, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 6 st ägg
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. 4 dl vetemjöl
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 2 tsk mald kanel
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 6 dl fint rivna morötter
    9. 2 dl neutral matolja
  1. Topping

    1. 300 g färskost naturell
    2. ca 1 dl florsocker
    3. 1/2–1 st citron, saften
    4. 2 tsk vaniljsocker
  2. Garnering

    1. jordgubbar
    2. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten. Rör ihop morötter och olja och tillsätt i smeten.

    3. 3.

      Klä en långpanna, ca 25x30 cm med bakplåtspapper och häll i smeten, släta till. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

    4. 4.

      Rör ihop glasyren och bred ut på den kalla kakan. Skär i rutor och garnera varje ruta med en skivad eller halverad jordgubbe.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop, Barnkalas, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?