Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Av:
4 portioner
Vackra morotsrårakor med en doft av persilja steks tills de blir gyllene och krispiga. Servera med en matig quinoasallad smaksatt med lena små babyspenatblad och smulad snällost. Lägg upp en sked nötig kikärtsröra smaksatt med spiskummin och sesamfrön och
Annons

Ingredienser

  1. Quinoasallad

    1. 4 port quinoa
    2. 1 msk olivolja
    3. 200 g färskost (gärna snäl
    4. 65 g babyspenat
    5. salt och peppar
  2. Kikärtsröra

    1. 380 g kokta kikärter
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 2 msk olivolja
    4. 1 msk sesamfrö
    5. 1/2 tsk spiskummin
  3. Morotsrårakor

    1. 500 g morötter
    2. 1/2 kruka persilja
    3. 2 st ägg
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 3 msk sesamfrö
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 1 msk olja

Gör så här

    1. 1.

      Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner olivoljan och blanda med smulad snällost och spenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.

    2. 2.

      Kikärtsröra: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärtorna med vitlöken i en matberedare. Blanda ner olivolja, sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Morotsplättar: Skala och riv morötterna grovt. Hacka persiljan. Blanda morötter, persilja och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och sesamfrö. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Klicka ut smeten och stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida strax innan servering.

    5. 5.

      Servera morotsplättarna med kikärtsröra och quinoasallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?