Morotsmuffins med cream cheese-frosting

Morotsmuffins med cream cheese-frosting

Av: / Foto: Emma Theander
40 min
12 St
Stora och saftiga morotsmuffins med en fräsch frosting.
Annons

Ingredienser

  1. Morotsmuffins

    1. 3 St Ägg
    2. 100 G Smör
    3. 0,5 Dl Rapsolja
    4. 2,5 Dl Socker
    5. 3 Dl Mjöl
    6. 2 Tsk Bakpulver
    7. 1 Nypa Salt
    8. 2 Tsk Kanel
    9. 2 Tsk Kardemumma
    10. O,5 Tsk Ingefära
    11. 2 St Medelstora Morötter
  2. Frosting

    1. 200 G Rumstempererat Smör
    2. 4 Dl Florsocker
    3. 1 Msk Vaniljsocker
    4. 1 St Zest från en citron

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 175°.

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.

    4. 4.

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

    5. 5.

      Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och blanda runt försiktigt med en slickepott.

    6. 6.

      Riv morötterna och vänd ner i smeten.

    7. 7.

      Häll i det smälta smöret och rapsoljan och rör om.

    8. 8.

      Fördela smeten i 12 muffinsformar, helst i en muffinsplåt. Och grädda i ca 18 minuter. Provstickan ska vara torr.

    9. 9.

      Vispa ihop smör, färskost, vaniljsocker och citronzesten.

    10. 10.

      Tillsätt lite florsocker i taget under vispning tills du får en len och fast frosting.

    11. 11.

      Spritsa eller bred på frostingen på dom svala muffinsen. Jag dela upp frostingen i tre skålar och färgade en rosa och en grön med geléfärg. Spritsade med 3 olika tyllar och dekorerade med strössel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?