Morotsmuffins

Morotsmuffins

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
40 min
12 st
Morötter gör alltid bakverk så saftiga och goda.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 2 st ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 50 g flytande smör- och rapsolja
    5. 1 1/4 dl filmjölk
    6. 3 1/2 dl vetemjöl
    7. 1 tsk kanel
    8. 1 tsk bakpulver
    9. 1 tsk bikarbonat
    10. 1 dl fint riven morot
  1. Glasyr

    1. 35 g rumsvarmt smör
    2. 1 1/2 dl florsocker
    3. 50 g färskost
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1 tsk pressad citronsaft
  2. Garnering

    1. rivna morötter
    2. hackade valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör- och rapsolja och filmjölk.

    3. 3.

      Blanda ihop mjöl, kanel, bakpulver och bikarbonat i en separat skål. Vänd ner detta i äggsmeten, och rör till sist ner de rivna morötterna. Fördela smeten i muffinsformar och grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Vispa ihop ingredienser till glasyren. När muffinsen kallnat, bred eller spritsa ut glasyren och dekorera med rivna morötter och hackade valnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?