Morotskaka med toner av apelsin

Morotskaka med toner av apelsin

Av:
20 bitar
Vem kan motstå en äkta amerikansk morotskaka! Den här är extra saftig och den lätt syrliga glasyren blir pricken över i!
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 3 1/2 dl strösocker
    3. 2 1/2 dl rapsolja
    4. 3 ägg
    5. 4 dl rivna morötter
    6. 3-4 morötter
    7. 4 dl vetemjöl
    8. 1 tsk bakpulver
    9. 1 tsk bikarbonat
    10. 1/2 tsk salt
    11. 1 msk malen kanel
  2. Glasyr

    1. 4 dl florsocker
    2. 1 msk pressad apelsinsaft
    3. gult strössel till dekor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200˚. Vispa socker och olja vitt och poröst, gärna i matberedare.

    2. 2.

      Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

    3. 3.

      Blanda i rivna morötter, mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×25 cm.

    4. 4.

      Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kolla med sticka att kakan är klar. Låt svalna.

    5. 5.

      Glasyr: Rör ut florsockret med apelsinsaften, några droppar i taget.

    6. 6.

      Bre glasyren över kakan och dekorera med strösslet.

Tips från kocken

Använd matberedarens rivskiva och riv morötterna direkt ner i smeten. Är morötterna tvättade behöver de inte skalas. Skär bara av rotändan och toppen innan du river dem.
Är innehållet i detta recept olämpligt?