Morotskaka med jordgubbar

Morotskaka med jordgubbar

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 rutor
Citronglasyren på de söta och saftiga morotsrutorna gör rutorna till riktiga läckerbitar.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 6 ägg
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. 4 dl vetemjöl
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 2 tsk mald kanel
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 6 dl fint rivna morötter
    9. 2 dl neutral matolja
  2. Topping

    1. 300 g färskost naturell
    2. ca 1 dl florsocker
    3. 1/2-1 citron, pressad
    4. 2 tsk vaniljsocker
  3. Garnering

    1. Jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten. Rör ihop morötter och olja och tillsätt i smeten.

    2. 2.

      Klä en långpanna, ca 25×30 cm med bakplåtspapper och häll i smeten, släta till. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

    3. 3.

      Rör ihop glasyren och bred ut på den kalla kakan. Skär i rutor och garnera varje ruta med en skivad eller halverad jordgubbe.

Är innehållet i detta recept olämpligt?