Morotskaka med frosting

Morotskaka med frosting

Av:
12 bit
Annons

Ingredienser

  1. Morotskaka

    1. 200 gr Morötter
    2. 4 st Ägg
    3. 4 dl Socker
    4. 2 dl Rapsolja
    5. 1 msk Bakpulver
    6. 2 tsk Vaniljsocker
    7. 2 tsk Kanel
    8. 4 dl Vetemjöl
  2. Cream cheese frosting

    1. 200 gr Färskost (Philadelphia)
    2. 100 gr Smör (Rumsvarms)
    3. 4 dl Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

    3. 3.

      Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

    5. 5.

      Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?