Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Av: / Foto: Ingen
1 Långpanna
Morotskaka i långpanna
Annons

Ingredienser

  1. Kakan

    1. 6 st ägg
    2. 6 dl strösocker
    3. 6 dl vetemjöl
    4. 1,5 tsk kanel
    5. 1,5 tsk kardemumma
    6. 3 tsk bakpulver
    7. 3 tsk bikarbonat
    8. 3,75 dl rapsolja
  2. Glasyr

    1. 120 gram smör
    2. 400 gram philadelphia
    3. 6 dl florsoker
    4. 4 tsk vaniljsocker
    5. 2 droppar limesaft

Gör så här

    1. 1.

      Ställ in ugnen på 175 grader! Smörj och bröa en långpanna

    2. 2.

      Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kardemumma och kanel och vänd ner i smeten. (Sikta mjölblandningen för fluffigare kaka) Tillsätt oljan och morötterna.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen, ca 30 - 40 min.

    4. 4.

      Vispa rumsvarmt smör. Blanda i Philadelphiaosten, florsocker och vaniljsocker till en jämn glasyr. Bred sedan över glasyren på kaka när den har svalnat. (Smeten kan gärna stå i kylen en stund innan den bereds på)

Är innehållet i detta recept olämpligt?