Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
28 rutor
Saftiga morotsrutor med ljuvlig philadelphiakräm på toppen.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 200 g smör
    3. 300 g morötter
    4. 4 st ägg
    5. 4 dl strösocker
    6. 3½ dl vetemjöl
    7. 2½ tsk bakpulver
    8. 1 tsk malen kanel
    9. 100 g hackade hasselnötter
  1. Topping

    1. 125 g mjukt smör
    2. 200 g philadelphiaost
    3. 2 dl florsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 2 msk pressad lime
  2. Garnering

    1. 1 dl hackade nötter

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Riv morötterna fint. Vispa ägg och socker poröst.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver, kanel och nötter. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med smöret och morötterna. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25x35 cm) med bakpapper.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Topping: Vispa samman ingredienserna och bred den på kakan. Låt stelna i kylen. Skär kakan i rutor. Garnera med hackade nötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?