Morotskaka glutenfri

Morotskaka glutenfri

Av:
55 min
En lite nyttigare kaka med morot och olja. Dessutom ett bra alternativ på födelsedagskalaset för barn som inte gillar tårta. Philadelphiaost innehåller små mängder laktos och finns även att köpa laktosfri.
Annons

Ingredienser

  1. Smeten

    1. 3 st Ägg
    2. 3 dl Strösocker
    3. 1 tsk Vaniljsocker
    4. 3 tsk Bakpulver
    5. 1,5 tsk Kanel, malen
    6. 1 tsk Kardemuma, malen
    7. 0,5 tsk Ingefära, malen
    8. 1 nypa
    9. 1,5 dl Rapsolja
    10. 4,5 dl Morötter, fint rivna
  2. Till formen

    1. Smör
    2. Ströbröd, glutenfrit
  3. Cream Cheese Frostin

    1. 60 g Smör, rumstempererat
    2. 4 dl Florsocker
    3. 1 tsk Vaniljsocker
    4. 1 st Lime rivet skal

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsolja och rivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 55 minuter. Prova med en sticka, den är torr när kakan är klar. Låt kakan svalna. Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa tills den blir krämig. Bred frostingen över morotskakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?