Morotskaka

Morotskaka

Av:
1 st "tårta"
Annons

Ingredienser

  1. Smeten

    1. 3 st Ägg
    2. 3 dl Strösocker
    3. 3 dl Vetemjöl
    4. 1 tsk Vaniljsocker
    5. 3 tsk Bakpulver
    6. 1 1/2 tsk Kanel
    7. 1 tsk Kardemumma
    8. 1/2 tsk Malen ingefära
    9. 1 nypa Salt
    10. 1 1/2 dl Solrosolja
    11. 4 1/2 dl Rårivna morötter
  2. Cream cheese frostin

    1. 60 gr Smör
    2. 4 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 1 st skal av lime
    5. 100 gr phiadelhpia

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

    3. 3.

      Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

    4. 4.

      Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

    5. 5.

      Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

    6. 6.

      Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

    7. 7.

      Cream Cheese Frosting Vispa alla ingredienser krämigt.

    8. 8.

      Bred frostingen över morotskakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?