Morotskaka

Morotskaka

Av:
60 min
Annons

Ingredienser

  1. Kakan

    1. 350 gram Rivna morötter
    2. 5 dl Vetemjöl
    3. 1,5 tsk Bakpulver
    4. 0,5 tsk Salt
    5. 1 tsk Bikarbonat
    6. 2,5 tsk Kanel
    7. 4 st Ägg
    8. 3,5 dl Socker
    9. 3 dl Olja
  2. Frostning

    1. 200 gram Osaltat smör
    2. 400 gram Cream Chees
    3. 3,5 dl Florsocker
    4. 2 tsk Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform,, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke, med elvisp. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

    5. 5.

      Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning

    6. 6.

      Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.

    7. 7.

      Häll frostingen på kakan och servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?