Morotskaka

E N

Morotskaka

Av: / Foto: Leilas General Store
80 min
18 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Morotskaka

    1. 3 st ägg
    2. 3 dl strösocker
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 3 tsk bakpulver
    6. 1.5 tsk kanel
    7. 1 tsk kardemumma
    8. 0.5 tsk malen ingefära
    9. 1 nypa salt
    10. 1.5 dl solrosolja
    11. 4.5 dl morötter
  2. Cream Cheese Frosting

    1. 200 g smör
    2. 400 g cream cheese
    3. 3.5 dl florsocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. skal av 1 lime

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

    3. 3.

      Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

    4. 4.

      Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna.

    6. 6.

      Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning

    7. 7.

      Tillsätt florsocker, vaniljsocker och limeskal. Fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.

Är innehållet i detta recept olämpligt?