Morotskaka

Morotskaka

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Morotskaka

    1. 4 st Ägg
    2. 3 dl Socker
    3. 4 dl Vetemjöl
    4. 2 tsk Bakpulver
    5. 2 tsk Bikarbonat
    6. 2 tsk Kanel
    7. 1/2 dl Olja
    8. 500 g Rivna morötter
  2. Glasyr

    1. 200 g Färskost
    2. 3 dl Florsocker
    3. 150 g Smör
    4. 1 msk Vaniljsocker
  3. Kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop ägg och socker.

    2. 2.

      Blanda ner de torra ingredienserna.

    3. 3.

      Blanda ner oljan och de rivna morötterna

    4. 4.

      Häll ner smeten i en smörad och bröad form.

    5. 5.

      Grädda långt ner i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.

    6. 6.

      Gör glasyren.

    7. 7.

      Smält smöret och låt svalna.

    8. 8.

      Blanda ner resten av ingredienserna.

    9. 9.

      Vispa med elvisp tills der blir fluffigt.

    10. 10.

      Bred ut glasyren på kakan när den svalnat lite.

Är innehållet i detta recept olämpligt?