Morotskaka

Morotskaka

Av: / Foto: http://www.devote.se/foodporn/saftig-mor
12 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 6 dl Rivna morötter
    2. 4 dl Vetemjöl
    3. 4 st Ägg
    4. 4 dl Strösocker
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 2 tsk kanel
    8. 1 tsk vaniljsocker
    9. 2 dl olja
  1. Glasyr:

    1. 200 g Rumstempererat smör
    2. 100 g Färskost (philadelphia)
    3. 3 dl Florsocker
    4. 2 tsk Vaniljsocker
    5. Kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke.

    2. 2.

      Tillsätt de torra ingredienserna.

    3. 3.

      Rör ner de rivna morötterna.

    4. 4.

      Häll över på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. Låt sedan kakan svalna och förbered frostningen.

    5. 5.

      Blanda smör, färskost, florsocker och vaniljsocker.

    6. 6.

      Bred ut frostingen över den svalnade morotskakan och strö över med kokosflingor.

    7. 7.

      Skär upp i valfri storlek.

Är innehållet i detta recept olämpligt?