Morotskaka

Morotskaka

Av: / Foto: S.Einefors
1 springform
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 4 stk ägg
    2. 360 g socker
    3. 200 g smält smör
    4. 312 g morötter
    5. 240 g mjöl
    6. 10 g bikarbonat
    7. 10 g bakpulver
    8. 2,5 g kanel
  2. Glasyr

    1. 200 g philadelphia
    2. 150 g rumsvarmt smör
    3. 180 g florsocker
    4. 9 g vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker pösigt.

    2. 2.

      Rör ner smält kallt smör.

    3. 3.

      Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och kanel. Sikta ner i smeten.

    4. 4.

      Rör ner de finrivna morötterna. (för grovrivna morötter använd 222 g).

    5. 5.

      Klä en springform med bakplåtspapper eller smörj och bröa.

    6. 6.

      Glasyringredienserna vispas ihop, bred ut på kakan när den är kall. Gör mönster med en gaffel.

    7. 7.

      Grädda i ugnen

Är innehållet i detta recept olämpligt?