Morotskaka

Morotskaka

Av:
1
Härligt hög och supersaftig morotskaka.
Annons

Ingredienser

    1. 6 st Ägg
    2. 6 dl Socker
    3. 6 dl Vetemjöl
    4. 3 tsk Bikarbonat
    5. 3 tsk Kanel
    6. 3 dl Rapsolja
    7. 9 dl Riven morot
  1. Glasyr

    1. 150 gr Smör
    2. 150 gr Philadelfiaost
    3. 2 tsk Vaniljsocker
    4. 5 1/2 dl Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      150 grader ca 1 timme. Form ca 20x30x6 med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst och fluffigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel. Sikta ner i ägg och sockerblandningen. Tillsätt oljan under vispning. Tillsätt den rivna moroten och fortsätt vispa så att det blir riktigt blandat. Häll i formen, grädda. Glasyr Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt pfiladelfiaost och sedan rumsvarmt smör under vispning så att glasyren blir slät. Bred på glasyren på den avsvalnade kakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?