Morotskaka

Morotskaka

Av: / Foto: Victoria Lindberg
120 min
10
Saftig morotskaka med färskost.
Annons

Ingredienser

  1. Morotskaka

    1. 2 st Morötter
    2. 4 st Ägg
    3. 4 dl Socker
    4. 2 dl Rapsolja
    5. 2 tsk Kanel
    6. 2 tsk Vaniljsocker
    7. 4 dl Mjöl
    8. 1 msk Bakpulver
  2. Glasyr

    1. 200 gr Färskost
    2. 100 gr Smör, rumsvarmt
    3. 4 dl Florsocker
  3. Dekoration

    1. 0,5 dl kokos
    2. 3 droppar karamellfärg, orange

Gör så här

    1. 1.

      Riv morötterna grovt.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker.

    3. 3.

      Blanda ihop resten av ingredienserna till morotskakan med de uppvispade äggen och sockret. Rör även ner de rivna morötterna.

    4. 4.

      Smöra och bröa en rund form med avtagbar botten. Häll i smeten till morotskakan och grädda i 180 grader i ca 40 minuter.

    5. 5.

      Rör ihop ingredienserna till glasyren.

    6. 6.

      Bred över glasyren på kakan.

    7. 7.

      Dekorera med kokos alt färga kokosen med orange karamellfärg innan kokosen strös över kakan. Servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?