Morotsfrallor

Morotsfrallor

Av:
150 min
16 st
Ca 16 st. Rivna morötter i degen gör bröden saftiga.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g Jäst
    2. 5 dl Vatten, fingervarmt
    3. 2 msk Rapsolja
    4. 2 tsk Salt
    5. 2 st Morötter
    6. 300 g Rågsikt
    7. 420 g Vetemjöl
    8. 1 st Ägg
    9. Sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv morötterna fint.

    2. 2.

      Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

    3. 3.

      Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

    4. 4.

      Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

    5. 5.

      Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?