Morotsfisk

Morotsfisk

Av: / Foto: Katja Kristoferson
20 min
2 portioner
Här är en rätt där fisken sjuds på morotsbädd - gott!
Fler recept på:
Fisk, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 300 g morötter, grovrivna
    2. 100 g purjolök, strimlad
    3. ½ msk olivolja
    4. ½ dl grönsaksbuljong ⒼⓁ
    5. ½ dl vitt vin
    6. ¾ dl lätt-crème fraiche, 15 % Ⓛ
    7. salt och peppar
    8. 300 g vit fiskflé, färsk eller fryst, tinad
    9. 1 knippe persilja, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Fräs morötter och purjo i oljan, häll på buljong och vin och låt sjuda cirka 5 minuter. Blanda ner crème fraiche.

    2. 2.

      Salta och peppra fisken runtom och lägg den på morotsbädden. Täck med lock och låt sjuda tills fisken är klar 5–10 minuter, beroende på fiskens tjocklek. Strö över rikligt med persilja.

Fler recept på:
Fisk, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?