Morotscheesecake

Morotscheesecake

Av:
10 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Morotskakan

    1. 1.5 dl strösocker
    2. 2 st ägg
    3. 3 stora finrivna morötter
    4. 0.75 dl brunt farinsocker
    5. 2.25 dl vetemjöl
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 1.5 tsk kanel
    8. 1 nypa salt
    9. 2 tsk vaniljsocker
    10. 2 dl matolja
  2. Cheesecake fyllning

    1. 600 g färskost
    2. 1.5 dl vispgrädde
    3. 1.5 dl florsocker
    4. rivet skal från 1 lime
  3. TIPS!

    1. Den här cheesecaken funkar utmärkt att frysa in utan dekoration flera veckor i förväg.

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

    2. 2.

      Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.

    3. 3.

      I en separat skål: blanda rivna morötter och farinsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.

    4. 4.

      I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.

    5. 5.

      Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.

    6. 6.

      Fodra en rund springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.

    7. 7.

      Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

    8. 8.

      Låt kakan svalna helt innan du har på cheesecakelagret.

    9. 9.

      Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp, tar ca 5 min.

    10. 10.

      Tillsätt rivet limeskal och florsocker. Vänd försiktigt samman till en kämn smet.

    11. 11.

      Bre ut cheesecakefyllningen över morotskakan i springformen och ställ den i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme innan du lossar den från formen, dekorerar och serverar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?