Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

Av:
90 min
16 bröd
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl vatten
    2. 50 g jäst
    3. ½ dl rapsolja
    4. 200 g finrivna morötter 2½ dl
    5. 2 tsk salt
    6. 2 msk honung
    7. 2 dl havregryn
    8. 13 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Värm vattnet till 37°(fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke (din köksmaskin t ex) och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, havregryn, honung och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt med plastfilm i ca 30 minuter.

    2. 2.

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Jag använde bakplåtspapper.

    3. 3.

      Efter att du plattat ut den på en plåt så tar du en pizzaslicer eller en kniv och skär igenom till önskat antal fyrkanter (16 st).

    4. 4.

      Pudra på lite vetemjöl uppepå och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225° i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?