Morotsbröd - Gyllene bullar

Morotsbröd - Gyllene bullar

Av:
75 min
24 stycken
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 5 dl mjölk
    3. 5 dl fint rivna morötter
    4. 2 msk olja
    5. 2 tsk salt
    6. 3 dl havrekli
    7. 10 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37º. Häll över mjölken och rör tills jästen löser sig.

    2. 2.

      Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225º.

    4. 4.

      Knåda degen på mjölat bakbord. Forma 24 bullar. Låt jäsa på plåt i 20-30 minuter.

    5. 5.

      Grädda 10-15 minuter.

    6. 6.

      Låt svalna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?