Morotsbiffar med skinka

Morotsbiffar med skinka

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Saftiga morotsbiffar med trevligt tuggmotstånd smakar utmärkt till yoghurtsåsen med vitlök. Hasselnötterna får annan, mycket god smak när de torrostas.
Fler recept på:
Budgetmat, Morot, Nötter, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g morötter
    2. 2 st ägg
    3. 3/4 dl ströbröd
    4. 1/2 dl frön, tex sesam eller solros
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 2 msk smör
  1. Vitlökssås

    1. 2 dl turkisk yoghurt
    2. 2 st vitlöksklyftor
  2. Servering

    1. 50 g hasselnötter
    2. 8 skivor av rökt skinka eller steka skivor av kassler

Gör så här

    1. 1.

      Rosta nötterna i torr stekpanna. Låt de svalna och grovhacka dem.

    2. 2.

      Skala och riv morötterna.

    3. 3.

      Blanda rivet med uppvispade ägg, ströbröd, frön, salt och peppar. Krama ihop biffar. Stek dem på medelvärme.

    4. 4.

      Blanda såsen.

    5. 5.

      Servera biffarna med skinka eller kassler och vitlökssåsen. Strö över hackad persilja och nötter.

Fler recept på:
Budgetmat, Morot, Nötter, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?