Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker

Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker

Av: / Foto: findus.se
20 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Morotsbiffar

    1. 600 g Morötter
    2. 2 msk Persilja
    3. 1-2 msk Ingefära
    4. 4 msk Polentagryn
    5. 6 msk grönsaksbuljong
    6. 2 st ägg
    7. 1 st gul lök
    8. Salt och peppar
    9. Olja till stekning
  2. Couscous

    1. 250 g couscous
    2. 3 dl vatten
    3. 1/2 dl grönsaksbuljong
    4. 1 msk smör
  3. Rostade grönsaker

    1. 2 st gul paprika
    2. 1 st fänkål
    3. 1 st rödlök
    4. 1/2 st gurka
  4. Dressing

    1. 1/4 dl olivolja
    2. 1/4 dl vatten
    3. 1/2 st citron
    4. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten

    2. 2.

      Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint

    3. 3.

      Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet

    4. 4.

      Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter

    5. 5.

      Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter

    6. 6.

      Dela fänkål och paprika, häll på lite olja och grilla i ugn 250 grader till de börjar få färg

    7. 7.

      Dela gurkan och ta bort kärnorna. Skiva gurkan och rödlöken

    8. 8.

      Koka upp vatten med buljongtärningen

    9. 9.

      Dra av vattnet från plattan och häll i couscous. Låt stå i ca 10- 15 min

    10. 10.

      Blanda ner smör och rör fluffig

    11. 11.

      Blanda ingredienserna till dressingen

    12. 12.

      Lägg upp couscous med grönsaker och morotsbiff och häll på dressingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?