Morotsbakelser med färskoststopping

Morotsbakelser med färskoststopping

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
40 min
20 stycken
Morotskaka i fin miniform - finns det något godare?
Fler recept på:
Begravning, Bröllop, Efterrätt, Baka
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 3 ägg
    3. 3 dl socker
    4. 1/2 tsk malen ingefära
    5. 2 morötter (finrivna)
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 dl gräddfil
  1. Topping:

    1. 2 dl färskost
    2. florsocker
    3. 1 morot (finriven)

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt ingefära och morot.

    2. 2.

      Blanda mjölet med bakpulvret. Blanda smöret med äggen och vänd ner mjölet. Blanda till sist i gräddfilen.

    3. 3.

      Fyll formarna och grädda på 175° i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

    4. 4.

      Blanda färskosten med 1 msk florsocker, toppa muffinsen med färskosten, morötterna och pudra florsocker över.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop, Efterrätt, Baka
Är innehållet i detta recept olämpligt?