Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Av:
45 min
4 portioner
En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 1 gul lök
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 500 g morötter
    4. 1 msk riven ingefära
    5. 1 tsk olja
    6. 5 dl buljong
    7. 1 st lime
    8. 400 ml kokosmjölk
    9. 1 tsk sambal oelek
    10. salt
    11. peppar
  2. Jordnötshack

    1. 1 dl jordnötter
    2. 1/2 kruka hackad koriander

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och riv ingefäran.

    2. 2.

      Fräs lök, vitlök och morötter i oljan i en stor kastrull ca 5 minuter. Tillsätt buljongen, ingefära och 1 tsk pressad limesaft. Koka upp och låt småkoka under lock ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka.

    3. 3.

      Jordnötshack: Hacka och blanda jordnötter och koriander grovt.

    4. 4.

      Ta soppan från värmen. Mixa den slät direkt i kastrullen med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt kokosmjölken och värm soppan. Smaka av sambal oelek, salt och peppar.

    5. 5.

      Servera soppan med jordnötshack och bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?