Mormors kålpudding

Mormors kålpudding

Av:
60 min
4 port
Favorit som går hem hos alla i familjen!
Fler recept på:
Rödlök, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 500 g hackad vitkål
    2. 1 gul lök
    3. 1 msk olja
    4. 1 msk kinesisk soja
    5. 1 dl sirap
    6. 1 1/2 dl okokt ris
    7. 1/2 tsk salt
    8. 500 g nötfärs
    9. 1 tsk salt
    10. 1/2 tsk svartpeppar
    11. 2 dk vatten
    12. 2 ägg
  1. Till servering:

    1. rårörda lingon
    2. och ev kokt potatis

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.

    3. 3.

      Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.

    4. 4.

      Bryn färsen. Salta och peppra.

    5. 5.

      Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.

    6. 6.

      Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

Fler recept på:
Rödlök, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?