Mörka apelsintryfflar

Mörka apelsintryfflar

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
40 stycken
Vill du ha en mer vuxen smak på tryffeln, blanda i ½ deciliter cointreau tillsammans med det rivna apelsinskalet.
Fler recept på:
Choklad , Bröllop, Begravning, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 400 g mörk choklad
    2. 1 ½ dl vispgrädde
    3. rivet skal av 1 apelsin
  1. Garnering

    1. siktad kakao

Gör så här

    1. 1.

      Bryt 300 g av chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över varmt vattenbad. Var försiktig så att vattnet inte kokar. Då kan chokladen bli grynig.

    2. 2.

      Koka upp grädden. Låt den svalna något och rör sedan ner den i chokladen. Låt blandningen bli rumstempererad. Rör ner apelsinskalet. Täck skålen och låt stå svalt tills massan stelnat så mycket att den går att forma, ca 50 minuter

    3. 3.

      Rulla bollar av tryffelmassan. Låt dem stå i frysen i minst 15 minuter.

    4. 4.

      Smält de sista 100 g av chokladen över varmt vattenbad. Doppa den iskalla tryffeln i chokladen. Låt chokladen stelna något. Rulla dem sedan i siktat kakaopulver.

    5. 5.

      Låt tryfflarna stelna helt i kylskåp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?