Mörk mockamousse och len citrusmousse

Mörk mockamousse och len citrusmousse

Av: / Foto: Karin Skoog
10 min
4 personer
Kokosen spelar huvudrollen i moussen. Gott!
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt
Annons

Ingredienser

  1. Mousse:

    1. 2 st äggulor
    2. 4 dl kokosmjölk
  2. Smaksättning mockamousse:

    1. 50 g mörk choklad, gärna 70%
    2. 1 msk kall espresso
  3. Smaksättning citrusmousse:

    1. 50 g vit choklad av god kvalité
    2. 1 st liten ekologisk mandarin (tvättad, rivet skal och fileade klyftor)
    1. mörk choklad (hackad, gärna 70%, till servering)

Gör så här

    1. 1.

      Bryt den vita resp mörka chokladen och lägg i varsin bunke. Vispa samman äggulor och kokosmjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 10 minuter.

    2. 2.

      Dela upp kokosblandningen i två delar och häll den över chokladen. Tillsätt espresson i den mörka smeten och zesten i den ljusa. Rör smeten jämn.

    3. 3.

      Häll upp i de formar du önskar servera moussen i. Täck över, och ställ svalt i minst 4 timmar. Toppa med hackad choklad eller citrusklyftor vid servering.

    4. 4.

      Moussen håller sig utan problem i flera dagar om den är övertäckt och står svalt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?