Mörk chokladkaka med gräddklick

Mörk chokladkaka med gräddklick

Av: / Foto: Ulf Svensson
30 min
4 port
Den här kakan blir godast om du gör den en dag i förväg, då kommer smakerna fram mer och konsistensen blir bättre.
Fler recept på:
Brownies
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 200 g mörk choklad, 70% choklad el blockchoklad
    3. 200 g smör
    4. 4 st ägg
    5. 2 dl strösocker
    6. 21/2 dl vetemjöl
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 tsk florsocker
  1. Servering

    1. 3 st apelsiner
    2. 3 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme i en kastrull.

    2. 2.

      Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner den avsvalnade chokladblandningen i äggblandningen.

    3. 3.

      Vänd försiktigt ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll upp smeten i en rund form, diam 24 cm. Grädda längst ner i ugnen 12 min. Obs! Grädda inte kakan längre för den ska vara lite kladdig i mitten.

    4. 4.

      Servering: Skär apelsinerna i bitar utan hinnor och skal. Vispa grädden.

    5. 5.

      Pudra lite florsocker över kakan. Servera den med apelsinsallad och grädde.

Fler recept på:
Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?