Mördegspaj med salt caramell och konjakstryffel

Mördegspaj med salt caramell och konjakstryffel

Av:
Annons

Ingredienser

  1. pajskal

    1. 1,5 dl florsocker
    2. 3 dl mjöl
    3. 200 g smör
    4. 1 ägg
  2. fyllning 1

    1. 2 dl ljus sirap
    2. 2 dl socker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 100 g smör
    5. 2 dl grädde
  3. fyllning 2

    1. 0,5 burk kondenserad mjölk
    2. 170 g choklad
    3. konjak
    4. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Kavla ut i en pajform och fäst kanten med folie. Grädda i 10 – 20 min på 175 C.

    2. 2.

      Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull 20-30 minuter. Gör kulprov eller kontrollera med en termometer att temperaturen nått 120°C. Ta av från värmen! Rör ner vaniljsocker, salt och smör i tärningar och låt kolasmeten svalna. Häll den avsvalnade smeten i pajskalet och låt kallna helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?