Mockatryfflar

Mockatryfflar

Av: / Foto: Pontus Ferneman
100 min
25 st
Lyxiga tryfflar som smälter i munnen...
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mörk choklad, gärna 70%
    2. 1 dl vispgrädde
    3. ½ msk frystorkat kaffe
    4. 1 msk honung
    5. 1 msk smör
    6. 25 g hackade rostade hasselnötter
  1. Garnering

    1. kakao

Gör så här

    1. 1.

      Hacka chokladen. Låt grädden koka upp tillsammans med kaffe, honung och smör.

    2. 2.

      Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Rör i nötterna.

    3. 3.

      Häll smeten i en liten bakpappersklädd långpanna el form, ca 22x30 cm. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt stelna 1–2 timmar.

    4. 4.

      Skär upp plattan i 25 rutor. Forma till bollar. Rulla i kakao. Ställ in i kylen.

Tips från kocken

Använd gärna tunna plasthandskar när du rullar tryfflarna så blir det inte så kladdigt. Lägg de hackade nötterna i en torr stekpanna utan fett. Rosta nötterna på svag värme tills de börjar få lite färg.
Är innehållet i detta recept olämpligt?