Mockachokladkaka med konjaksglasyr

Mockachokladkaka med konjaksglasyr

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 min
14 bitar
Tung och lyxig chokladkaka med ljuvlig konjaksglasyr. Njut den i små bitar!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 200 g smör
    3. 200 g mörk choklad
    4. 3 st ägg
    5. 3 dl strösocker
    6. 2 dl vetemjöl
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 2½ msk starkt avsvalnat kaffe
  1. Konjaksglasyr

    1. 1½ dl vispgrädde
    2. 200 g mörk choklad
    3. 25 g mjukt smör
    4. 2 msk rörsocker
    5. 1–2 msk konjak
  2. Garnering

    1. 3–4 st physalis

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Hacka chokladen grovt och låt den smälta i det heta smöret. Rör till en slät massa.

    2. 2.

      Vispa samman ägg och socker. Blanda först mjölet med vaniljsocker, ta sedan i det. Tillsätt därefter kaffet och choklad-smörblandningen. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

    3. 3.

      Grädda på nedersta falsen 25–30 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Konjaksglasyr: Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Rör tills det blivit en slät kräm. Smaksätt med rörsocker och konjak. Låt stelna till bredbar konsistens. Bred glasyren över kakan. Låt stelna i kylen. Garnera med physalis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?